KULT-MEDIA

Dependențe

Vii acasă și auzi vecinul cum își bate nevasta. De fapt o auzi mai mult pe ea. Nu’ți pasă. Dar îți rămâne în cap gălăgia aia. (Dacă îți pasă, e posibil să o bată tocmai din cauza ta…)

Nu’mi dă pace o mormăială de pe un blog. Cineva care se dă despre sport. Nu dau nume. Doar prenume: Maria. Cum că Elisabeta Lipă nu știu ce greșeală ar face pentru că susține ora de religie la școală. Iar ea, Lipă, ar fi condamnabilă ca un sportiv dopat.

barca

Autorul n’are nimic cu Lipă. I’ar fi reproșat că România s’a dezvățat de medalii la canotaj. Sau i’ar fi reproșat că Dinamo aproape că nu mai există la nivel de sporturi pe plan național. Nici cu religia nu are ceva.

Șmecherie era să fi fost critic când îți băgau cu forța în cap că Soarele se învârte în jurul Pământului. Sau să încerci să’ți dai seama cu ce încearcă să te păcălească acum. Șmecherie era să îți dai seama că în cazul Charlie Hebdo a fost o serie de multe aiureli, nu doar o catastrofă accidentală. Dar nu!

Să te atingi de subiectul ăsta e acum la modă, însă e ieftin. Și te mai face și de râs ideea de a te da doctoral când tu nu înțelegi regulile unui joc străin. Iar să ațâți partizanii ambelor tabere – că asta s’a întâmplat – doar de dragul de a te băga în seamă, e un gest inferior. Și te mai dai politic corect…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.