SPORT

Dupa Platini si rasplata

Iar Platini șef la UEFA? Bine… Dar Platini – singurul candidat? Europa a luat’o razna. Cui îi folosește această dictatură? Și de ce această eclipsă de opțiuni? Chiar toți sunt de părere că totul merge perfect în fotbalul european?

Michel Platini
Foto: AP

 

Nu e normal! E și lipsă de imaginație, și lipsă de atitudine. Când a ieșit prima oară Platini președinte a fost interesant. 2007, Dusseldorf. (Oraș îndoliat ieri, la reîncoronarea lui Platini). Din 2007, Platini a încercat unele reforme. Multe au reușit, altele nu. Dar au fost și probleme. Mari.

2011, Platini. Continuitate…

2015, din nou Platini. O mulțime adunată ca la ședințele Marii Adunări Naționale aplaudă cu fețele unor politicieni din partide adverse, dar care se întâlnesc după alegeri convinși că alianța e singura soluție. Scârbos. Zâmbete false, priviri libidinoase. Perfecțiunea declarată, dar neregăsită în realitate.

Ce punct de vedere au avut acum irlandezii? Ei au urlat că din mâna francezului Platini a venit hențul lui Henry care a dus Franța la mondialul din Africa de Sud! Presa irlandeză a acuzat că federația de la Dublin a fost coruptă cu 5 milioane de euro ca să tacă.

Ce punct de vedere au avut italienii, care la mondialul din Brazilia au ajuns în grupa infernală cu Anglia, Uruguay și Costa Rica pentru că urnele s’au schimbat peste noapte în folosul Franței?

Iarmolenko a facut o glumiță cu Platini în ziua alegerii sale: „Cu ce echipă veți ține la Euro?” Iarmolenko și’a amintit că Ucraina a fost eliminată la barajul pentru mondiale după un arbitraj controversat în favoarea Franței.

Bosniacii au plâns că li s’a furat calificarea la Euro 2012 tot pentru binele Franței. Totuși nu e vorba doar de arbitraj. Schimbarea criteriilor de calificare în Champions League au facilitat drumul echipelor mici in grupe, dar a atras furia marilor federații. Și ar mai fi.

Totul până la Marea Liniște. Când puteau să schimbe ceva, nimeni nu a făcut’o. Toți cei cu putere de decizie s’au prefăcut că se joacă cu jucării de plus. Însă asta mai obligă la ceva. La următoarele momente în care îi deranjează ceva, să tacă! Să înghită! Dacă au girat pentru acest mers în sens giratoriu să accepte toate consecințele.

Le roi est mort, vie le roi!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.