Atârnătorul

Și din cauza LUI Astra nu a câștigat cu Genk. Ce caută omul ăsta în fotbal? Chiar numele ocupației lui sugerează că’i degeaba. Adițional. Adică suplimentar. De umplutură. Atunci când un singur nepriceput nu’i destul. Atârnătorul îi spunem noi. Nu aduce nimic în fotbal. Însă îl parazitează. Adițional: un vinovat tradițional.

Astra n’a primit penalty când un jucător al belgienilor s’a prăbușit peste Budescu. În raza scurtă de acțiune a trei oameni: arbitrul, tușierul și inutilul adițional. Teorema celor trei perpendiculare aplicată pe niște arbitri paraleli cu fotbalul. Șumudică spune că arbitrul a recunoscut la pauză că a greșit. A greșit când? Când s’a apucat de fotbal? Când nu s’a apucat? Când n’a dat penalty? Și cum și’a dat seama?? Sunt curios dacă a trecut în raport că a greșit. Mint! Nu sunt curios. Sunt furios.

Arbitri norvegieni, ce să zic… Ne’am obișnuit într’un fel ciudat să credem că hoția sau amatorismul – prostia, cum vreți – să fie judecate după gradul de democrație sau de geografie. Aiurea! Cei șase băieți din Norvegia nu se deosebesc prea mult de golanii care au arbitrat cu japcă în amicalele de iarna asta. În stațiunile din țările calde la all-inclusive cu penalty-uri la ofertă.

Nesimțirea arbitrilor norvegieni o poate costa pe Astra calificarea, iar pe întreaga României un loc în Champions League. Echipa care termină pe 2 peste doi ani are dreptul să sară la gâtul acestui arbitru. Cum nu se știe cine va fi acea echipă poate să sară toată lumea. Dacă Astra ratează calificarea pierdem o echipă. E trist, dar banii ăia chiar pot face diferența între a supraviețui și a dispărea ca echipă.

Așa, nici nu mai poți să te bucuri cum trebuie după golul minunat al lui Budescu. După picătura japoneză a lui Takayuki care a făcut totuși ca Astra să nu piardă meciul. Îți vine să’l repezești pe Budescu pentru că s’a mișcat obositor de lent și n’a ajuns la mingea lui Ioniță. Îți vine să’l cerți pe Teixeira că nimerește poarta când vrea, numai acum nu i’a ieșit – la ocazia din repriza a doua.

Dar îți vine și să te întrebi. Când vreodată ai felicitat un arbitru adițional pentru ceva? De câte ori?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s