Iarta-ne, domnule Tusk, ca nu aparam ca Duckadam!

Vai, ce ne-ai facut, domnule Tusk, ne-ai batut mai rau ca Lewandowski! El ne-a dat 5 in doua meciuri, dumneata ne-ai dat o palma in 5 minute de ne-a crapat obrazul.
De ce nu ti-ai vazut de politica dumitale si ai pomenit de regina noastra, Nadia, primul om care ne-a facut sa intelegem perfectiunea? Nadia, singurul pamantean care a scris un „1” care se pronunta „10”…
Din cauza lui „1”, ne-ai vorbit si de Halep, sa dai de inteles ca mai contam in sport si azi, dar nu stii ca noi nu reusim sa demolam niste stadioane care oricum cad singure. Stii ca noi cautam o sala de sport cum cauta pe vremuri Sobieski intrarea la Cetatea Neamtului?
Dar de ce ai amintit si de Duckadam, domnule Tusk? Doar pentru a-i aminti unui popor ca intr-o seara a vazut ca orice e posibil? Chiar crezi ca mai avem vreo sansa? Nu ii auzi pe toti de la noi ca niciodata vreo echipa romaneasca nu va mai ajunge atat de sus?
Si de ce Duckadam, oare te-ai gandit ca omul care a facut o tara intreaga sa planga de fericire la finala din ’86 o fi plans si el aseara? Poate de emotie, dar poate si de tristete. Stii ca manusile alea, manusile cu care ceri sa ne aparam, nu mai sunt la locul lor? Stii ca Duckadam, atat de mare cat e el, le-a vandut pentru ca avea nevoie de bani ca sa mai apere o lovitura in lupta de dincolo de prelungiri cu boala?
Nu stii chiar tot ce e la noi, ai ramas in urma. Ai idee ca echipa aia, Steaua, a continuat sa fie mare in Romania, dar a fost obligata de un tribunal sa isi schimbe numele pentru ca pe aici legile si judecata se fac ca la piata?
Domnule Tusk, stim ca te pricepi. Ne-ai vorbit pe limba noastra, asa cum bulgarilor le-ai vorbit pe limba lor cand l-ai laudat pe Stoicikov. Dar ce ti-a venit sa ne vorbesti noua despre sport? Chiar nu ai auzit ca anii astia un prim-ministru ne-a transmis ca sportul nu e in primele 10 prioritati ale tarii noastre? Poate nu ai inteles, ca el a vorbit ieri in engleza, iarta-ne gluma.
Acum, ca ai aruncat manusa, domnule Tusk, oare o sa iti mai placa de noi si dupa campionatul european care se apropie de noi cu aceeasi viteza cu care fugim noi de el?
Si, in incheiere, domnule Tusk, iarta-ne si pentru ca la noi in Romania iti zicem „Task”, nu „Tusk”. Asa suntem noi, pronuntam tot in engleza. Nu din respect pentru ca e limba fotbalului, atat de drag noua. La noi e cool ignoranta prin care facem pe prostii simuland desteptaciunea. Musiu Tusk, daca tot citesti operele noastre, cunosti ca acum un secol o ardeam pe moda lui „furculision” si „lingurision”. Nu am evoluat prea tare la asta, doar ne-am mutat zona de interes, stii ca noua ne plac mai mult strainii. Ne plac pentru ca ei ne recunosc cat de cat valorile.

6 comentarii

 1. Daca D-l Tusk este un bun crestin va ierta toate greselile pacatosilor cu o conditie : aceea sa-si marturiseasca pacatele si sa se pocaiasca ,adica sa-si indrepte purtarea care i-a dus in pacat.
  Unul din Marile Pacate ale presei sportive este aceea ca a tacut malc fata de politica de macelarire a fotbalului romanesc.Ce ar mai fi fost fotbalul spaniol si mondial daca Messi si Ronaldo invinuiti de evaziuni fiscale exorbitante ar fi fost intemnitati si nu li s-ar fi aplicat pedepse cu suspendare si cu plata sumelor imputate ,ha ?
  Un alt Mare Pacat a fost si cand cronicariu sportivi au tacut malc si cand au fost linsati mediatic marii antrenori Belu si Bitang ,cei nau tutrati antrenirivai lumii,cei care au adus cele mai multe titluri mondiale si olimpice gimnasticii romanesti.Unde este acum gimnastica romaneasca dupa denigrarea scolii de gimnastica care a adus numele Romaniei pe culmile gloriei sportive,ha ?
  Acum va cereti scuze mai la misto ca nu v-ati facut datoria de a apara sportul romanesc de tagma demolatorilor lui ?
  Nu merge asa simplu !
  Marturisiti pacatele cu umilinta, luptati cu destoinicie sa le indreptati si… poate veti fi iertati !

 2. Daca D-l Tusk este un bun crestin cred ca va ierta toate greselile pacatosilor cu o conditie : aceea cai ei sa-si marturiseasca pacatele si sa se pocaiasca ,adica sa-si indrepte purtarea. Unul din Marile Pacate ale presei sportive este acela ca a fi tacut malc fata de politica de macelarire a fotbalului romanesc.Ce ar mai fi fost fotbalul spaniol si mondial daca Messi si Ronaldo invinuiti de evaziuni fiscale exorbitante ar fi fost intemnitati ca niste borfasi si nu li s-ar fi aplicat pedepse cu suspendare cu plata sumelor imputate ,ha ?
  Un alt Mare Pacat a fost si acela ca presa a tacut malc si cand au fost linsati mediatic marii antrenori Belu si Bitang ,cei mai titrati antreniri ai lumii,cei care au castigat nenumarate titluri mondiale si olimpice pentru gimnastica romaneasca. Unde este acum gimnastica noastra dupa denigrarea scolii de gimnastica care a adus numele Romaniei pe culmile gloriei sportive,ha ?
  Acum va cereti scuze mai mult la misto pentru ca nu v-ati facut datoria,aceea de a apara sportul romanesc de tagma demolatorilor lui ?
  Nu merge asa simplu !
  Marturisiti-va mai intai pacatele cu umilinta, luptati apoi cu destoinicie sa le indreptati si… poate veti fi iertati !

 3. Daca ma gandesc insa mai bine ispasirea pacatelor asa zisei prese sportive nu este suficienta pentru a-i fi iertara.A apara valorile sportului romanesc ceva prea elementar ,deci este mult prea putin ..Este ridicol sa primesti „mantuirea” cand nu iti faci datoria fundamentala de a PROMOVA SPORTUL ROMANESC.Este evident pentru oricine are un cap pe umeri ca in Ro exista (inca)resursele umane care sa genereze un reviriment,dar acestea trebuie sprijinite si incurajate.Generatiile de aur din gimnastica,din handbal ,din canotaj ,din tenis si chiar din fotbal sunt inca langa noi (atentie insa la varsta lor !) dar acesti oameni care detin stiinta „tehnologiilor sportive” de perfornanta trebuie revalorificati iar nu tratati ca niste „muraturi” .Incetati cu fleacurile,negativismele si mistoul de 2 bani si ganditi la o presa constructiva. Abia dupa ce vom vedea schimbarile de atitudine si rezultatele palpabile veti putea fi demni de iertare cu sau fara voia …lui Tusk !😀

  1. „Bagarea” mintii în cap este evident recomandabila dacă mintea a parasit „domiciliul” ca un copil neastâmpărat care a fugit afara profitand de neatentia parintilor 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.